Fixa avloppet och undvik katastrofer

Ett droppande ljud under vasken, eller vatten som rinner allt långsammare ur handfatet. Strulande avlopp är ett bra exempel på små problem som snabbt växer sig riktigt stora. Det finns mycket du kan göra själv, men för att slippa kontakta rörmokare akut en söndagskväll lönar det sig att förebygga.

Rörmokare inspektion

Om du känner att du inte riktigt har koll på rören kan du alltid boka en rörinspektion. Om du har gamla rör kanske det till och med börjar bli dags för relining, ett alternativ till stambyte som blir allt vanligare. Men förutom gamla rör finns olika små problem som du lätt kan lösa bara du vet var de sitter. En propp, till exempel, är betydligt lättare att åtgärda om du inte har femtio meter rör att leta i. Med en rörinspektion kan du få en tydlig bild av hurdant skick dina rör är i.

Rörmokare service

När du väl har kommit fram till att du behöver hjälp av en rörmokare ska du inte vänta med att ta kontakt. Om inget är sönder eller läcker kan du eventuellt vänta till nästa vardag. En propp som gör att vattnet inte rinner ur vasken är exempelvis kanske inte lika akut som stopp i toaletten.