Inreda sovrummet

Sovrummet blir lätt en väldigt central del av en lägenhet och får ofta fylla mer funktion än bara som ett rum man sover i. Att inreda ett sovrum i en lägenhet kan därför bli en något unik utmaning. Här tipsar vi lite allmänt om sovrumsinredning och hur man tacklar några vanliga problem.

I den utsträckning det är möjligt vill man placera sängen så optimalt som möjligt, och helst så centralt man kan. Att sängen placeras centralt hjälper sovrummet att kännas som ett riktigt sovrum, och den optimala placeringen har mycket att göra med solljuset. Som om huruvida man får morgon sol eller inte.

För att få en bra inredning gäller det också att satsa på både mjuka och snygga sängkläder. Detta hjälper både till med sömnen och inredning. Titta in på butiker som verkligen fokuserar på dessa typer av detaljer.

Om sovrummet behöver fylla med än en funktion, som till exempel att man också använder det som kontorsplats med datorn gäller det att tänka på hur man delar upp rummet på ett snyggt sätt. Ett tips är att använda något som avskärmar de två delarna av rummet som en skärm eller kanske en bokhylla som är öppen både fram- och baktill. Då är det smart att skaffa en med lite bredare hyllplan så man kan ställa saker på båda sidor. Annars blir ju baksidorna av allt synliga från ena hållet.

Sovrummet behöver också något riktigt härligt på golvet, så man slipper sätta ned fötterna på ett kallt golv på morgonen. Somliga väljer att sätta in en heltäckningsmatta för att helt och hållet slippa detta problem, och så länge man håller dem ren och fin är detta ett ganska smart val.