Klä om gamla möbler

Du kanske vill ha förnyelse i hemmet och har många snygga gamla möbler som skulle vara snygga med en makeover. Då kan det vara perfekt att klä om dina möbler med stilrena tyger som matchar övrig inredning i ditt hem. Det gäller allra helst om du ska sälja din bostad och vill ta några snygga bilder för publicitet till annonseringen. Du kan få ett gammalt slitet bord att se ut som ett nytt designerbord om du lägger manken till.

Hur man klär om en fåtölj

Hur du klär om möbler är vanligtvis för möbler med tyg ett liknande tillvägagångssätt oavsett om det gäller en gammal kökssoffa eller fåtölj. Det behöver inte heller bli något dyrt projekt.

Först och främst behöver du välja ut ett snyggt, slitstarkt tyg. Du kan beställa fina och billiga tyger, ta en titt online. Sedan behöver du välja ut snygga klammer eller nit samt häftpistol eller nitmaskin att fästa det nya tyget med. Du behöver även en hammare och tång för att ta bort gamla klammer med

Innan du klipper i tyget är det bra om du mäter och passar ut det mot dynorna med ett måttband. Nu är det bara att börja designa din egen fåtölj.