Köpa en bostadsrätt

Plötsligt är dagen här som ni väntat på, det är dags att köpa sin allra första lägenhet och nu hopar sig frågorna, vad ska man tänka på och vad bör man undvika? Vi försöker här ta fram några förslag på hur man går tillväga.

För det första så måste man givetvis gå till banken och höra efter hur stort spelrum man har, hur mycket får vi låna och vad har vi råd med just nu. Sedan är det bara att börja förbereda sig för att gå på visning. Gå på många olika och skapa dig en uppfattning om vad du vill ha. Jämför, fråga, gör listor på vad du är ute efter och vad du absolut vill undvika och titta noga.

Ta kontakt med bostadsrättsföreningen och presentera dig, ta reda på vilket ansvar som ligger på dig och vad de har på gång i huset. Kolla deras ekonomi och framför allt undersök bostaden noga. Det är du som har det slutgiltiga ansvaret för detta. Sedan är det dags för budgivning, se till att förbereda er och sätt en gräns för hur långt ni vill gå så ni inte rycks med i de snabba svängarna. Slutligen så läs igenom kontraktet ordentligt innan ni skriver under och lycka till med er nya bostad.