Lämna Stockholm och flytta till Portugal

Har ni bestämt er för att lämna Stockholm och flytta till Portugal. Då får vi gratulera till äventyret och till ert beslut. Det första som ni bör fundera på är om ni ska sälja er lägenhet eller hyra ut den i andra hand. Om bostadsrättsföreningen går med på detta och ni får hyra ut den i andra hand så kan detta vara en bra lösning till att börja med.

Vem vet, kanske om ett par år så vill ni flytta hem igen och då har ni er lägenhet kvar. Så klart så är det en massa papper som ska fixas för att kunna flytta utomlands. Ordna allt som går att ordna här hemma innan ni beger er ner för att leta upp bostad. Det kan vara bra att vara på plats under en period för att kunna kolla upp passande ställen att hyra eller köpa för den delen. När det väl är dags att flytta ner så se till att anlita experter på just flytt till Portugal. Det underlättar att transportera ner bohaget med ett företag som har erfarenheten av detta.

Väl på plats och ni börjar packa upp era sker i ert nya hem i Portugal så börjar ert äventyr. Det kan vara så att det är arbete som gör att ni väljer att flytta. Eller så är ni i den åldern att ni kan ta ut pensionen och bo i Portugal tills ni börjar längta hem igen till gamla Sverige. Vi hoppas så klart att allt går bra med flytten och att allt läser sig till det bästa.