Misstagen som får lägenheten att kännas mindre

Lägenheter är ju många gånger inte så stora till att börja med. Men det finns sätt man omedveten kan göra så att lägenheten faktiskt känns mindre än den egentligen är. Här tittar vi på ett antal olika misstag man lätt kan göra.

Matchar allt i ett rum

Vi gillar ju ofta att matcha saker med varandra. Detta är ju ett sätt att skapa en röd tråd i ett rum och det skulle man ju inte tro vara ett misstag. Problemet kommer dock när man får för sig att matcha allt i ett rum. När man gör detta tar man inte in alla de delarna av rummet separat utan ser mer endast helheten och detta kan göra att rummet uppfattas som mindre.

För mycket inredning och ingen ordning

Något som borde vara underförstått är att om man ställer in för mycket i ett rum så kommer man inte bara fylla det bokstavligt utan även metaforiskt. Vi behöver helt enkelt en känsla av luftighet och utrymme för att ett rum ska kännas som större.

Men även om man inte har överfyllt ett rum med möbler och inredningsdetaljer kan det fortfarande saknas en organisering och ordning som skapar rätt intryck. Så när det gäller ordning är det bra att få tips om hur man gör detta hemma så detta inte blir ett problem.

Rummet har mörka väggar

De flesta har nog hört att man kan göra så att ett rum uppfattas som större genom att måla väggarna vita. Det är nu inte just färgen vit som skapar denna effekt utan det enkla faktumet att det är en väldigt ljus färg. Väljer man dock en mörk färg så kommer detta faktiskt ha den motsatta effekten. Är man fast besluten att ha en mörk vägg bör man åtminstone hålla sig till endast en fondvägg.

Gardinerna slutar för långt upp

Ett misstag många inte är medveten om är att om ens gardiner inte går hela vägen ner kan rummet faktiskt uppfattas som att taket är lägre än det egentligen är. Och vet man inte detta i förväg kan det vara svårt att sätta fingret på vad orsaken till känslan är.