Så förbereder du bostaden för försäljning

När det är dags att sälja din bostadsrätt finns det några små saker du kan tänka på för att få ut ett så högt pris som möjligt. Det första är att anlita en bra, välrenommerad mäklare. Även om det kostar en slant så är det något du garanterat kommer att tjäna på gentemot att försöka sälja på egen hand.

Vackert hem

Två andra saker som det är värt att betala för är homestaging och städning. Homestaging, eller homestyling som det också kallas, handlar om att med hjälp av exempelvis inredning, växter och belysning få lägenheten att se så bra ut som möjligt inför fotografering och visning. Är du en duktig inredare med öga för färg och form kan du göra det själv, om inte är det värt att anlita någon som kan hjälpa dig få till det lilla extra!

Även städning är något du kan göra själv, men som är skönt att slippa när du är mitt i försäljningskarusellen. Genom att anlita en professionell städfirma får du garantier att det blir riktigt rent. Det finns flera bra firmor som utför städning i Stockholm, och kan ordna såväl städning inför fotografering av lägenheten som flyttstädning.

Sist men inte minst kan det vara smart att tänka på vilka större och mindre förändringar som skulle kunna höja priset. Har du bott i lägenheten länge, men inte gjort några renoveringar kan det vara läge att måla om, att byta vitvaror eller till och med renovera badrummet innan du lägger ut bostaden till försäljning. Försök se på ditt hem med objektiva ögon – håller den trendiga fondväggen från cirka år 2000 fortfarande måttet och hur fräsch är egentligen diskmaskinen som stod här redan när du köpte lägenheten? Har du bara haft ditt hem en kortare tid kan det ändå behövas mindre lagningar och uppfräschningar av ytskikt, som den händige kan fixa själv.