Snabba och billiga sätt att förnya hemmet

Även om vi fått hemmet precis som vi vill en gång kan vi fortfarande börja längta efter något nytt till slut. Som vi alla vet kan ju renoveringar både ta tid och kosta en hel del pengar. Speciell när vi söker förnya ett helt rum. Men man behöver inte alltid göra väldigt drastiska åtgärder för att få betydelsefulla resultat.

Ett rum där förnyelse ofta innebär stora ingrepp är just köket. Att totalrenovera köket är något man gör väldigt sällan om man så får välja. Men som trender förändras, och våra smaker därtill, kan det vara roligt att få en liten annan känsla i köket utan att spendera mängder med pengar.

Saken med just köket är att en stor del av det utgörs av skåpluckorna och kan man bara förändra dessa kan man ofta skapa något som känns helt annorlunda. Med ett nytt lager färg och nya handtag kan det snabbt se ut som ett helt annat kök. Tänk bara på hur färgen matchar resten av köket också.

Att måla om är dock något man kan göra med väldigt mycket annat i hemmet, från väggar till möbel. Genom att välja en helt ny kulör kan man få otroliga skillnader. Speciellt när man väljer att måla om stora ytor och möbler.

Tillsammans med nya färger kan man även tänka på hur känslan förändras när man byter ut ett material till ett annat. Som att byta ut ett gammalt träbord mot ett av glas eller marmor. Detta är ju dock inte alltid det billigaste sättet. Men det finns ett bra knep man kan använda sig och det är dekorplast. Detta går att skaffa i en myriad av olika utseenden med allt från färgade mönster till de som ser ut som naturtroget trä eller marmor.