Stop i avloppet

Det här med stopp i avloppet är aldrig någonting som brukar räknas som någonting annat än en besvärlig historia. Vissa gånger så är det självfallet lättare att få bukt på problemet än andra, men då och då så krävs det faktiskt att man talar med sin hyresvärd eller den som ansvarar för frågor av dessa slag i bostadsföreningen, för att lösa situationen (ingen ordvits menad!)

Många gånger när det blir stop i antingen handfat eller avlopp så är det någonting som går att åtgärda på egen hand. Det kan faktiskt krävas så lite som att man använder sig av en sugpropp för att snabbt och smärtfritt få proppen att lossna, eller att man häller kokande vatten där stoppet sitter, något som inte heller är en särskilt besvärlig lösning.

Allt kan man inte göra själv

Andra gånger så är det dock inte alls lika enkelt åtgärdat och då det ibland kan vara oklart när det kommer till vad man själv får göra och inte, är de dessa gånger bättre att ta kontakt med den som är ansvarig för sådant som stop i avloppet där just du bor. Anledningen är att det inte kommer att vara bra för dig om du på något vis skulle råka skada ledningar eller på något sätt råka skapa en ohållbar situation med en exempelvis en stor vattenskada. Det gäller helt enkelt att ha ryggen fri.

Hjälp finns att få

Dessa gånger är det vanligt att en vaktmästare dyker upp med rensband och andra tillhyggen, som då har rätt att öppna upp och lossa på rör och dylikt. Det händer även då och då att proppen är så pass svårlöst att de åtgärder som en vaktmästare har till sitt förfogande inte heller är nog. Dessa gånger kontaktas istället någon med speciell expertis, vilket då brukar resultera i ett mycket gott resultat.