Tapetsera om i din lägenhet

Om du vill förändra i ditt hem utan att göra en kostsam renovering är nya tapeter svaret. Med tapeter kan du förnya lägenheten snabbt och enkelt. En fondvägg med fototapet är ett alternativ om du inte vill tapetsera alla fyra väggarna. Titta gärna in hos Walldorado för inspiration.

Planera innan du väljer tapet

Ska du tapetsera om hela rummet eller kanske bara ha en fondvägg? I Sverige har det under många år varit populärt att ha vitmålade väggar. Nu har trenden vänt och många vill istället ha väggar med färg och mönster. Det blir också personligare och mer ombonat med tapeter. Om du tycker det är svårt att välja tapet är att tips att du ska lita på din magkänsla. Välj något som du tycker om även om det inte är det mest trendiga.

Tips till dig som tapetserar själv

För dig som är lite händig går det bra att tapetsera själv och det gäller bara att vara noggrann och inte slarva. Förarbetet är viktigt men om den tidigare tapeten sitter perfekt går det att tapetsera direkt på den. Innan du sätter igång måste du se till att du har allt du behöver hemma. Med rätt instruktioner och lite tålamod kommer du att lyckas.