Vad man får renovera i en lägenhet

På frågan om vad man får renovera i en lägenhet så beror mycket på vilken typ av lägenhet som du bor i. Till viss rimlighet ska man väl säga att det finns i de flesta lägenheter. Oavsett om du hyr eller om du äger din lägenhet.

I en bostadsrätt så är det den förening som du är medlem i som sätter upp de regler om vad du får och inte får göra. Men i de flesta fall så får du göra det du skälv önskar inom dina fyra väggar. Exempelvis så får du inte byta ut fönster eller glasa in en balkong. Detta är något som hyresgästföreningen burkar fatta beslut om och åtgärda för alla lägenheter i fastigheten. Vill du exempelvis riva ner en vägg så kan det vara bra att fråga styrelsen om detta.

Hyr du en lägenhet så är det upp till din hyresvärd vad som ska göras. I många fall så kan det förhandlas om du ska få tapetsera om själv och hyresvärdens tår för kostnaden. Självklart så kan du betala själv men det kan ligga i hyresvärdens intresse om vad som ska renoveras eller inte. Framförallt så kostar det aldrig något att fråga dock så kan det bli en hyresjustering om en lägenhet renoveras och blir toppmodern.