Vardagslyx i lägenheten

Även fast man inte bor i ett stort hus med utrymme för stora pooler eller egen vinkällare så finns det mycket man kan göra för att öka på vardagslyxen. Nedan listar vi fyra exempel på vardagslyx som man kan få plats med även i en mindre lägenhet.

Handdukstork

En handdukstork höjer genast statusen på ditt badrum. Även om man skulle ignorera att handdukstorken gör handduken torr snabbare så är de även ett mycket snyggare alternativ till ett klassiskt element i badrummet.  Med denna moderna och smarta design så får de dessutom plats även i mindre badrum där de annars kan vara svårplacerade.

Espressomaskin

För kaffeälskaren så är en espressomaskin ett måste. Vill man ha det bästa kaffet möjligt så är en högkvalitativ kvarn och manuell espressomaskin ett måste. För alla oss andra så gör även en bättre automatisk eller podmaskin mycket gott kaffe. Dessa hinner man dessutom med att använda även om man har en stressig morgonrutin.

Levande-ljus och eldstäder

Inget höjer mysfaktorn i vardagsrummet lika mycket som levande ljus eller en eldstad. Ljus är dessutom billigt och om de sköts rätt förhållandevis säkert. Även om få lägenheter idag kommer med öppna spisar som man får elda i så finns det alternativ att titta närmare på. Skorsstensfria spisar använder sig nämligen av sprit istället för ved eller pellets och ger ifrån sig samma fina gula lågor fast utan rök eller sot. På så sätt behöver de ingen skorsten och kan dessa placeras ut nästan lika lätt som värmeljus.

Vinkyl

Gillar man vin så är en vinkyl en väl värd investering. Det finns dock ett antal saker man bör tänka på när man väljer sin kyl. Först och främst så bör man fråga sig vilket syfte man har med kylen. om man vill ha en kyl för att lagra flaskor längre tid så ställs det lite större krav på kylen. Material, hur mycket den vibrerar och hur många flaskor som får plats spelar då betydligt större roll. Om man främst vill ha kylen för att alltid kunna servera sitt favoritvin vid precis rätt temperatur så kan även de enklare alternativen fungera bra.